U nás doma velmi oblíbená, blesková „FARMÁSKA MÍSA“: Stačí Vám brambory, sýr a šunka a vytvoříte takovou pochoutku!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    30 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 345




Dnes jsme si pro vás připravili výborný recept na chutné jídlo, které jsme si okamžitě zamilovali.

Není složité pro přípravu a také Vám stačí základní ingredience!

Do sytosti se nají celá rodina!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 1,2 kg brambor
  • 250 g šunky
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g tvrdého sýra
  • 4 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 50 g másla
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl, pepř podle chuti

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si oloupejte brambory, pořádně je omyjte a povařte je tak, aby nebyly zcela dovařené, ale zůstaly tak napůl tvrdé. Pak je jen slijte, nechte trošku vychladnout a nakrájejte na tenké plátky. Do misky rozklepněte 4 vajíčka a nalijte k nim smetanu. Dochuťte solí a pepřem a vše důkladně vyšlehejte pomocí vidličky
  2. Šunku nakrájejte na malé kostičky a na sporák postavte pánev s trochou oleje a nechte ji rozehřát. Na rozpálenou pánev pak dejte šunku a osmažte ji dozlatova ze všech stran. Po dosmažení pánev odstavte z ohně
  3. Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů a nachystejte si zapékací misku, kterou vymažte máslem a vysypte strouhankou. Do misky pak vyskládejte vrstvu brambor, k tomu šunku a zase další vrstvu brambor. Takto opakujte, dokud nebudete mít plnou misku. Pak to jen zalijte smetanou s vajíčky a nakonec posypte nastrouhaným sýrem
  4. Zakryjte misku alobalem nebo víkem a vložte do předehřáté trouby asi na půl hodiny. Krátce před dopečením z mísy oddělte alobal a chvíli dopéct, aby se sýr na povrchy roztekl.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: receptek365.info/bamulatos-sonkaval-rakott-burgonya-meses-foetel-barmilyen-alkalomra



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Recipe Reviews

    Avarage Rating:
    • 1 / 5
    Total Reviews:( 1 )
    • UcrmQMXjhtGFIdn

      fxnHXizTpku

    • HvuSAWnxlt

      nIMHWTBDp

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *